Posle polemike sa Stefanovićem - Đurišiću opomena

Izvor: Mondo, 14.Mar.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle polemike sa Stefanovićem - Đurišiću opomena

Poslaniku Socijaldemokratske stranke Marku Đurišiću danas je predsedavajući Veroljub Arsić izrekao opomenu, jer je ministru policije Nebojši Stefanoviću, koji prisustvuje raspravi o amandmanima, rekao da se prenemaže.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Stefanović i Đurišić su danas u okviru rasprave o amandmanima polemisail na više tema, pa su se tako dotakli i bivšeg Zaštitnika građana, a sada lidera PSG Saše Jankovića.

"Da li Janković ima auto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kako ga je zaradio i da li ga je prijavio, vi kao ministar policije sigurno imate mogućnost da saznate. Nemojte ovde da dolazite kao poslanik opozicije, kao Nebojša iz Beograda, da se prenemažete", rekao je Đurišić.

Arsić mu je zbog toga izrekao opomenu i poručio da je jako tolerantan dokle god se vode političke diskusije bez vređanja.

"Jako sam tolerantan, ali neću da dozvolim...vama se obraćam. Ne slušate? Pa dobro. Neću da dozvolim uvrede, rekli ste ministru da se prenemaže. Ni vama se ne bi svidelo da vam neko kaže da se pravite ludi... Pa, ne bi. Uvažavajte svoje kolege", rekao je Arsić Đurišiću.

Ministar Stefanović je rekao da ne vidi čemu nervoza kod pojedinaca kada se pomene Saša Janković.

"Koliko znam taj čovek nije parlamentarna opozicija. Kako je krenulo, neće ni biti. Ne znam kako neko može da dobije repliku po osnovu pominjanja Saše Jankovića ili Dragana Đilasa. Dragan Đilas ima jednu stvar koju niko od poslanika ne može ni da sanja, a to je promet od 19 milijardi dinara dok je bio u firmama, dok je obavljao vlast", rekao je Stefanović.

On je ukazao i da je bivši Zaštitnik građana brutalno gazio zakon po kome mu nije bilo dozvoljeno da se bavi politikom sa mesta Ombudsmana.

"Janković je bio iskren. Obećao je da se neće baviti politikom, pa je to obećanje održao. Obećao je da se neće kandidovati za predsednika, mislim da je Janković... čekajte... možda malo, možda nije baš toliko bio iskren", prokomentarisao je Stefanović.

Ono što su građani zapamtili, zaključio je Stefanović, jeste to da je Janković bio Zaštitnik građana koji je brutalno kršio zakon.

Burna rasprava: Vređanje Đinđića i "žuta košulja"

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.