Posle ostavke odmah sledi zamena: Ko je novi ministar zdravlja u Britaniji?

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 22:16

Posle ostavke odmah sledi zamena: Ko je novi ministar zdravlja u Britaniji?

Bivši ministar finansija Velike Britanije Sadžid Džavid zameniće Meta Henkoka na čelu ministarstva zdravlja, saopšteno je iz kabineta premijera Borisa Džonsona.

Džavid je prošle godine podneo ostavku na položaj ministra finansija nakon što je odbio da na zahtev Borisa Džosona smeni tim svojih političkih savetnika.

Londonski dnevnik Gardijan je u februaru prošle godine preneo da je premijer Džonson, u nameri da preuzme kontrolu nad državnom kasom, zahtevao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od svog tadašnjeg ministra finansija Sadžid Džavid da smeni sve svoje savetnike.

Džavad je odbio to da uradi, izjavio da ni jedan ministar "koji drži do sebe" ne bi mogao da prihvati takav zahtev i podneo je ostavku, a na njegovo mesto je imenovan njegov zamenik Riši Sunak, lojalan premijeru Borisu Džonsonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.