Posle nestanka podmornice usledile KAZNE: Šef argentinske mornarice dobio otkaz

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle nestanka podmornice usledile KAZNE: Šef argentinske mornarice dobio otkaz

Argentinska podmornica koja je nestala 15. novembra nije pronađena

Argentina je otpustila šefa mornarice, mesec dana nakon nestanka argentinske podmornice sa 44 člana posade u južnom delu Atlantskog okeana, izjavio je danas portparol argentinske vlade.

Pročitajte i:

Kako prenosi Rojters, lokalni list "Nasion" ranije je izvestio, citirajući anonimne izvore, da je ministar odbrane otpustio mornaričkog admirala Marselo Eduardo Ipolito Srura. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Argentina fires head of navy after submarine tragedy https://t.co/X7eVtPDRgy pic.twitter.com/JuepmXdNMi

— Reuters Top News (@Reuters) December 16, 2017

Podsećamo, poslednja u nizu informacija je da je argentinsku podmornicu "progonio je britanski helikopter", a to tvrdi Džesika Medina, sestra jednog od nestalih mornara.

Naime, ona je primila "čudnu" poruku putem mobilne aplikacije Vocap od svog brata Roberta Danijela Medine u danima uoči prekida svake komunikacije s podmornicom. Roberto je poručio sestri da podmornica plovi blizu Falklandskih ostrva (oko kojeg su Velika Britanija i Argentina ratovale 1982.), pa je napisao da britanski vojni helikopter pokušava da ih pronađe.

Argentina submarine chased by British helicopter before vanishing, sailor's sister claims https://t.co/cBIERHKeGX

— Fox News (@FoxNews) December 14, 2017

Takođe, jedna od opacija šta se desilo sa podmornicom jeste i ta da je posada nestale argentinske podmornice poginula istog trenutka kada je došlo do velike eksplozije, i pritom nije bila svesna šta se događa, tvrdi bivši stručnjak američke mornarice Brus Rul.

On je zaključio da su 44 člana posade poginula u eksploziji koja je trajala oko 40 milisekundi, u kojoj je podmornica potpuno uništena. Energija nastala u toj eksploziji ekvivalentna eksploziji od oko pet tona eksploziva TNT.

, a veruje se da je eksplodirala i da su pritom poginuli svi članovi posade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.