Posle dva meseca ponovo uvode restriktivne mere FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 13:06

Posle dva meseca ponovo uvode restriktivne mere FOTO

Peking -- Usled neočekivanog porasta broja zaraženih koronavirusom, gradske vlasti Pekinga ponovo su uvele restriktivne mere u nekim delovima kineske prestonice.

Naredile su i masovno testiranje stanovništva na kovid 19.

Posle gotovo dva meseca bez novih slučajeva zaraze, nadležni u Pekingu su registrovali 79 novozaraženih tokom protekla četiri dana, što u tom gradu predstavlja najviši broj od februara, navodi Rojters.

Ustanovljeno je da je izvor zaraze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveća veleprodajna pijaca hrane u Aziji, čija veličina odgovara površini od oko 160 fudbalskih igrališta, što je dvadesetak puta više u poređenju sa pijacom morske hrane u Vuhanu, na kojoj je počela pandemija korona virusa.

Zbog ponovnog pojavljivanja virusa, u mnogim delovima Pekinga uvedene su stroge restriktivne mere, a u najmanje tri dela grada na snazi je "ratni režim", navodi Rojters.

Između ostalog, u sklopu tih mera uspostavljeni su kontrolni punktovi koji rade 24 časa dnevno, škole i sportski objekti su zatvoreni, a u tržnim centrima, supermarketima i kancelarijama ponovo je obavezno merenje telesne temperature.

U nekim četvrtima, predstavnici lokalnih vlasti obilaze domaćinstva da bi ušli u trag ljudima koji su bili na problematičnoj pijaci, ili u kontaktu sa drugim osobama koje su je posećivale.

Masovnim testiranjem na korona virus, koje je pokrenuto juče, obuhvaćene su desetine hiljada ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NA SNAZI "RATNO STANJE" Panika u Pekingu zbog novog talasa korone, delovi grada pod BLOKADOM

Izvor: Blic, 15.Jun.2020

Usled neočekivanog porasta broja zaraženih korona virusom, gradske vlasti Pekinga ponovo su uvele restriktivne mere u nekim delovima kineske prestonice i naredile masovno testiranje stanovništva na COVID-19.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.