Posle devetog saobraćajnog prekršaja osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle devetog saobraćajnog prekršaja osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU

Donald Midlton, 50-godišnjak iz Hjustona u Teksasu, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora nakon što je deveti put napravio grub saobraćajni prekršaj.

Midlton je uhapšen 30. maja zbog vožnje u pijanom stanju, a to je ujedno bilo deveti put da pravi prekršaj od 1980. godine.

U policijskom izveštaju piše da je Midlton vozio suprotnom trakom i tom prilikom udario je u automobil koji mu je išao u susret. Nakon nesreće potražio je pomoć u obližnjoj prodavnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tražeći od radnika da ga sakrije.

- Pokušao je da se skloni i pobegne. Pozvao je neke prijatelje da dođu po njega, a bilo je jasno da je pod uticajem alkohola ili droge. Priznao je krivicu istog dana kada je trebalo da počne suđenje, a neposredno nakon toga je i osuđen na doživotnu robiju - rekao je Džastin Fovles, zamenik glavnog tužioca Montgomerija.

Otac 16-godišnjeg mladića koji se nalazio za volanom drugog automobila, lokalni zvaničnik Haden rekao je povodom ovog nemilog incidenta:

- Otac sam i možete da zamislite bes koji sam osetio saznavši da se osoba koja bi trebalo da bude u zatvoru slobodno kreće ulicama, da je naletela na dete i pukom srećom ga nije ubila. Za nekoga ko često pravi istu grešku dokazao je da ga je nemoguće rehabilitovati i treba ostatak života da provede u zatvoru.

Midlton je i ranije služio zatvorsku kaznu zbog sličnih prekršaja, a ni posle osmog puta nije mu oduzeta vozačka dozvola.

- Bio je kažnjen nekoliko puta ranije, ali sada smo tražili doživotnu. Tražili smo maksimalnu i zadovoljni smo presudom. Za mene uopšte ne treba da se postavlja pitanje da li je trebalo da uradimo sve što je u našoj moći kako on ne bi ponovo seo za volan i u vožnji ugrozio naše prijatelje, porodice, našu decu. On je opasnost na putu - izjavio je tužilac povodom ovog slučaja i presude.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.