Posle Perkovića, na slobodi i Zdravko Mustač

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Perkovića, na slobodi i Zdravko Mustač

Županijski sud u Velikoj Gorici odlučio je da pusti na slobodu bivšeg šefa Udbe Zdravka Mustača, do eventualnog izručenja Nemačkoj, čije pravosuđe ga, zajedno sa Josipom Perkovićem, tereti za učešće u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine u blizini Minhena.

Advokat Anto Nobilo rekao je da će odluku o Perkovićevom izručenju doneti vanraspravno veće u Zagrebu, a da onda u roku od tri dana postoji pravo na žalbu Vrhovnom sudu. Ako advokati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne budu zadovoljni odlukom, postoji i mogućnost ustavne tužbe, prenose hrvatski mediji.

Nobilo je rekao i da su locirani "pravi krivci" ubistva Đurekovića.

Mustač i Perković uhapšeni su po evropskom nalogu za hapšenje koji je u Hrvatskoj stupio na snagu 1. januara, a uručen je dan posle njenog pristupanja EU 1. jula prošle godine.

Hrvatski mediji objavili su da u evropskoj poternici piše da je Perković označen kao pomagač nepoznatim osobama u ubistvu Đurekovića, a Mustač za podsticanje na politički motivisano ubistvo.

Evropska poternica izdata je i za Ivanom Lasićem koja ga tereti da je bio pomagač u ubistvu Đurekovića, ali je on nedostupan nemačkom pravosuđu, jer se, kako tvrde mediji, nalazi u BiH.

Istražne sudije odredile su 1. januara pritvor Perkoviću i Mustaču.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.