Posle “Jure”, virus korona ušao u još jednu fabriku u Leskovcu, preduzete hitne mere

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2020, 18:55

Posle “Jure”, virus korona ušao u još jednu fabriku u Leskovcu, preduzete hitne mere

Poslovodstvo odlučilo da prekine proizvodnju. Radnici pozvani da prijave bilo kakve tegobe. U izolaciji 77 zaposlenih. LESKOVAC – Jedan od radnika kompanije „Aptiv pakard“, koja posluje u Leskovcu i bavi se proizvodnjom kablova za auto-industriju, pozitivan je na virus korona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pa je ovo preduzeće, prema nezvaničnim informacijama, odlučilo da prekine već redukovanu proizvodnju. Zaposleni su obavešteni da je reč o kolegi koji radi u administrativnom delu zgrade i da, u poslednjih nekoliko nedelja, nije silazio u proizvodnju. On se, kako se ističe u obaveštenju, ponašao odgovorno po dobijanju prvih simptoma bolesti. Oseća se dobro, ali će biti hospitalizovan u narednih 28 dana. Pročitajte još: Isti u zaštitnoj opremi, gledaju smrti u oči, a bore se za živote ljudi: Blizanci iz Smedereva prva linija odbrane od virusa koronaMenadžment ove engleske kompanije je apelovao na sve zaposlene da odmah prijave ukoliko imaju bilo kakve tegobe, a nezvanično saznajemo, da je na radnim mestima u proizvodnim pogonima zadržao minimalni broj radnika koji treba da brinu pre svega o bezbednosti i održavanju proizvodnih linija. „Aptiv pakard“ je, i pre nego što je došlo do zaraze virusom kod jednog od zaposlenih, drastično smanjio broj radnika koji su dolazili na posao, a većina administrativaca je svoje radne zadatke obavljala od kuće. Nezvanične, ali pouzdane informacije govore da je u ovoj kompaniji, posle epidemiološkog istraživanja, izolovano 77 zaposlenih koji su bili u neposrednom kontaktu sa inficiranim radnikom. Prema podacima iz Gradskog štaba za vanredne situacije u „Aptiv pakardu“ je poslednjih nedelja radilo 250 od oko 1.500 radnika.„Aptiv pakard“ je druga kompanija u Leskovcu u kojoj je potvrđeno prisustvo virusa korona. Pre toga je saopšteno da je od ovog virusa obolelo osmoro zaposlenih u južnokorejskoj korporaciji „Jura“. Ona je nastavila rad u skladu sa preporukama leskovačkog Zavoda za javno zdravlje tako što angažuje po 50 zaposlenih na 5.000 metara kvadratnih. „Jura“ pod proizvodnim halama ima 33.000 kvadrata, a ukupno oko 2.800 radnika. Na posao dolaze samo oni zaposleni koji to žele, dok su radnici koji su odlučili da ostanu kod kuće obavešteni da mogu da koriste godišnji odmor za prošlu i ovu godinu. „Jura“ je u obaveštenju zaposlenima navela i to da su njeni klijenti nastavili sa redovnim poslovanjem i da zahtevaju isporuke na dnevnom nivou tako da prekid proizvodnje direktno pogađa kompaniju i dovodi do velikih gubitaka što ugrožava njeno poslovanje i opstanak. ČEKAJU SE REZULTATILeskovčani još uvek očekuju rezultate 49 uzoraka koji su poslati na analizu na virus korona tako da zvanični podaci o broju zaraženih nisu promenjeni. Na području Jablaničkog okruga obolelo je 67 osoba od čega 62 u Leskovcu, po dva u Vlasotincu i Medveđi i jedan u Bojniku. Trećinu čine zdravstveni radnici. Zbog kontakta sa zaraženim osobama pod zdravstvenim nadzorom su 923 osobe od čega samo u Leskvocu 858.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novosti: Posle "Jure" virus korona se pojavio u još jednom leskovačkom preduzeću

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020

Jedan od radnika kompanije "Aptiv pakard", koja posluje u Leskovcu i bavi se proizvodnjom kablova za auto-industriju, pozitivan je na virus korona, pa je ovo preduzeće, prema nezvaničnim informacijama Novosti, odlučilo da prekine već redukovanu proizvodnju...Zaposleni su obavešteni da je reč o...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.