Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Burger Kinga i KFC testira ponudu bez mesa

Posle Burger Kinga i njegovog vegetarijanskog "Vopera", Kentaki Frajd Čiken (KFC) testiraće meso bez mesa, saopštio je taj američki lanac brze hrane poznat po svojoj pohovanoj piletini.

Test će biti sproveden danas, samo jedan dan u jednom restoranu u Atlanti u američkoj državi Džordžiji pre nego što se razmotri mogućnost širenja ponude na cele SAD, zavisno od reakcije potrošača.

KFC se povazao sa vegan startapom "Bijond mit (Beyond Meat) koji je kotiran >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Vol stritu, i ponudiće pileća krilca i kružiće piletine od biljnog proteina.

Burger King je u aprilu lansirao u SAD verziju svog poznatog hamburgera Voper bez mesa, ali sličnog ukusa.

Burger King se povezao sa firmom Imposibl Fuds (Impošible Foods), startapom konkurentnim Bijond mitu na tržištu koje je u punoj ekspanziji.

Restorani odgovaraju na porast potražnje za mesom biljnog porekla dok ljudi tragaju za zdravijom i održivijom hranom.

Očekuje se da će prodaja zamene za meso u SAD porasti 78 odsto na 2,5 milijardi dolara u periodu između 2018. i 2023. godine, prema Euromonitoru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KFC testira "meso bez mesa"

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2019

Posle Burger Kinga i njegovog vegetarijanskog "Vopera", Kentaki Frajd Čiken (KFC) testiraće "meso bez mesa", saopštio je taj američki lanac brze hrane poznat po svojoj pohovanoj piletini...Test će biti sproveden danas, samo jedan dan u jednom restoranu u Atlanti u američkoj državi Džordžiji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.