Posle Bugara i Grka, u Nišu najviše gostiju iz Kine

Izvor: Megafon.co, 15.Maj.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Bugara i Grka, u Nišu najviše gostiju iz Kine

U prva tri meseca 2018. godine nastavljen je pozitivan trend rasta broja turista u Nišu. U periodu od januara do marta povećan je ukupan broj turista za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi se na sajtu Grada Niša. Od toga, broj domaćih turista porastao je za 7 odsto, dok se broj gostiju iz inostranstva, prema podacima Zavoda za statistiku Republike Srbije, uvećao za 16 procenata.
Povećan je i broj noćenja za isti period, i to 13 odsto u odnosu prošlu godinu, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sada iznosi 33.389, pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 17, a stranih za 9 odsto.
Foto: www.ni.rs

Kada je reč o zemljama porekla gostiju iz inostranstva, u prvom kvartalu ove godine najveći broj turista u Niš je došao iz susednih zemalja – Bugarske i Grčke, ali primetan je i porast stranih gostiju iz Kine, Makedonije i Švedske. Najveći broj turista Niš je posetio u martu, kada je došlo do ukupnog povećanja broja gostiju za 22 procenta u odnosu na isti period 2017.
A šta rade Slovaci u Nišu, pogledajte u našem prilogu.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Niš sve interesantniji za strane turiste

Izvor: JUGpress.com, 15.Maj.2018

NIŠ..Od početka godine, tačnije  u periodu od januara do marta 2018. Godine u Nišu je povećan ukupan broja turista za 12% u odnosu na isti period 2017. God. Broj domaćih turista  povećao se za 7%, a broj inostranih turista je povećan za 16%, saopštio je Republički zavod za statistiku...U...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.