Posle 4 godine otišao iz Olimpijakosa... u PAO

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 4 godine otišao iz Olimpijakosa... u PAO

Iskusni šuter nastaviće karijeru u zelenom.

Foto: MN Press

Met Lodžeski krenuo je putem koji nije prešlo mnogo igrača.

Iskusni Belgijanac napustio je Olimpijakos posle četiri uspešne godine (osvojio dve titule) i preselio se u redove najvećeg rivala - Panatinaikosa.

Lodžeski je pregovarao sa Barselonom, ali je ipak odabrao da ostane u Atini, samo u drugom, "zelenom" delu grada. U njegov ugovor šampion Grčke uneo je i klauzulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojim se zaštitio od potencijalne "štete" od povrede, sa kojom je šuter završio prošlu sezonu.

"Doskorašnji bek Olimpijakosa tako je postao sedmi stranac u sastavu Panatinaikosa i ostaje da se vidi da li će biti korišćen u grčkoj ligi, gde timovi mogu da "skinu" najviše šest igrača", objasnio je portal "Eurohoops".

Interesantno je da je Lodžeski igrao samo za četiri kluba, dva belgijska (Okapi Alstar i Ostende), a od ove godine i za dva grčka - Olimpijakos, pa Panatinaikos.

Panatinaikos je ovog leta doveo plejmejkera Lukasa Lekavičijusa iz Žalgirisa, krilnog centra Zeka Ogasta (Ušak), centra Jana Vujukasa (Lokomotiva Kubanj), krilo Tanasisa Adetokumpa (Andora), beka Markusa Denmona (Gazijantep) i krilnog centra Kostasa Mitoglua sa koledža Vejk Forest. Ugovore su produžili krilni centri Keni Gebrijel i Džejms Gist, a klub su napustili Demetris Nikols (Cedevita), Majk Džejms (Finiks Sans), Pet Kalates (Kantu), Janis Burusis (Guangdong), Adonis Focis i novi bek Crvene zvezde mts - Džejms Feldin.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.