Posle 20 godina skrivanja napokon uhapšen NAJGORI OTAC NA SVETU, a otkriven je zahvaljujući KOŠTICI VIŠNJE

Izvor: Blic, 23.Feb.2018, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 20 godina skrivanja napokon uhapšen "NAJGORI OTAC NA SVETU", a otkriven je zahvaljujući KOŠTICI VIŠNJE

Džozef Strup, koji se smatra najtraženijim lošim ocem u Americi, živio je pod imenom Žup Kusto izbegavajući hapšenje skoro dve decenije. Sada je uhapšen zahvaljujući jednoj koštici višnje i istraživačkim naporima vlasnika restorana iz Bearspoua u Alberti, Kanada.

Strupa su uhapsili kanadski graničari i deportovali u SAD 15 februara. Trenutno je u pritvoru gde čeka suđenje zbog kršenja odluke o plaćanju alimentacije.

Prema podacima američkog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zdravlja, Strup na ime alimentacije duguje više od 560.000 dolara.

Njemu je 1989. sud odredio da plaća mesečno 100 dolara za svoje četvoro dece, ali je rekao da je nezaposlen i medicinski nesposoban za rad, pa su isplate smanjene na 14 dolara mesečno.

Međutim, 1996. je otkriveno da Strup vodi uspešan posao preko interneta, koji je prodao za više od 2 miliona dolara. Sud je stoga izmenio iznos alimentacije, ali Strup i dalje nije plaćao, pa je 1998. izdat nalog za njegovo hapšenje.

Od tada je bio u bekstvu.

Strup se naselio u oblast Kalfarija i postao redovan gost sada zatvorenog restorana “Bers den”. Osoblje ga je, kako navodi CBC, volelo.

-I više nego šarmantan čovek – rekao je Skot Vajngard, bivši generalni menadžer restorana.

Ali, to se promenilo u novembru prošle godine, kada je Stroup od konobara zatražio nešto neobično.

-Jednog dana je iz vedra neba naručio “Čeri Koka-kolu” sa 8 maraska višanja u njoj, što je bilo bizarno. To se ne dešava – rekao je Vajngard.

Ali, mušterija je uvek u pravu, pa je konobar doneo naručeno piće i servirao ga Strupu.

- Oko minut kasnije, pozvao je konobara držeći se za vilicu i rekao pokazujući jednu košticu: “Zagrizao sam je i polomio plombu” – ispričao je Vajngard.

Osoblje restorana je postal sumnjičavo jer maraska višnje uglavnom nemaju koštice.

- Gledali smo tu košticu koja je izgledala kao obična koštica višnje. Moj šef se tada pozabavio njime, da bi se ovaj sledećeg dana vratio sa papirima iz zubne ordinacije. Nisu delovali zvanično jer su bili ispisani rukom, ali je na njima bilo napisano njegovo ime i datum rođenja – rekao je Vajngard.

Zabrinut zbog moguće tužbe zbog štete, Vajngard je ukucao ime gosta u internet pretraživač “Gugl”, što ga je dovelo do profila na “Fejsbuku” koji je otvorio jedan od Strupovih sinova.

-Pratio sam neke linkove i stigao do sajta Ministarstva pravde gde je Strup bio na 1. mestu najtraženijih loših očeva, sa slikom od pre 20 godina, ali “pljunuti on”. Ništa se nije promenio, samo je ostario, izgubio nešto kose, sad nosi naočare, ali sam bio siguran da je to on – ispričao je on.

Vajngard je potom nazvao Strupa i pretvarao se da želi da reši slučaj vansudskim putem. Pozvao ga je u restoran na večeru.

-Došao je dan-dva kasnije i razgovarali smo. Želeo sam da budem siguran da je to taj čovek – rekao je Vajngard.

Kad je bio siguran da je to Strup, Vajngard je zapisao broj registarskih tablica Strupovog automobila i sledećeg dana pozvao nadležne.

- Rekli su mi da ne mogu ništa da urade jer nije tražen u Kanadi već u SAD. To me je baš iznenadilo – istakao je Vajngard, koji je potom pozvao vlasti u SAD.

Za sat vremena zvali su ga i FBI i američko Ministarstvo pravde i inspektorijat tražeći još informacija.

-Stvarno su želeli ovog tipa – rekao je Vajngard.

Strup je još nekoliko puta bio gost u “Bers denu”, što je Vajngard prijavio američkim vlastima.

Prošle nedelje Strupa su uhapsili kanadski graničari i vraćen je u SAD.

-To je bilo ispravno da se uradi. Ako vidim da nešto nije u redu, ja ću ustati i reći nešto i to sam i uradio. Nadam se da bi većina ljudi tako reagovala –zaključio je Vajngard.

VIDEO: Hapšenje srpskog pilota koji je zarađivao 100.000 evra za sat vremena leta

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.