Posle 16 godina: Vračar skinuo nelegalnu garažu

Izvor: Mondo, 18.Maj.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 16 godina: Vračar "skinuo" nelegalnu garažu

Beogradska opština Vračar uklonila je još jedan bespravno izgrađen objekat, saopšteno je iz Opštine. Posle 16 godina od "presude" uklonjena je garaža u Čuburskoj ulici 10.

Foto: Ilustracija: Guliver/Getty Images/Angelo Merendino

Nelegalna garaža, saopštila je ta opština, uklonjena je na insistiranje građana i uklonjen je jer je vlasnik odbio da to sam učini i pored toga što je bio obavezan da to učini na osnovu izvršnog rešenja od 21. 3. 2016. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Slavija, Kalenić, Viška...,

Uklonjen poslovni objekat samo je jedan u nizu koje uklanja gradska opština Vračar u poslednjih deset meseci, a koje su rukovodstva opštine Vračar u prethodnim mandatima tolerisala. Nedavno je uklonjena menjačnica na Slaviji, bespravni objekti uz zid Kalenić pijace u ulici Maksima Gorkog kao i bespravni objekti u Viškoj ulici.

Objekat koji je uklonjen predstavlja jedan od najvećih nelegalnih objekata na Vračaru spratnosti P+Pr, spratnosti Po+Pr, ukupne neto površine 302,46 kvadratnih metara i ukupne bruto površine 352,48 kvadratnih metara.

Vlasnik objekta pokušao je da izbegne rušenje tako što je podneo zahtev za legalizaciju i pored toga što ne ispunjava uslove u skladu sa zakonom.

Rešenjem Sekretarijata za legalizaciju od 21. 4. 2016. godine odbijen je zahtev za ozakonjenje i rešenje je pravosnažno od 2. 3. 2017. godine.

Odgovornost bivšeg rukovodstva opštine Vračar sastoji se u tome što je Zapisnikom građevinskog inspektora 4. 7. 2001. godine utvrđeno da je ovaj objekat izgrađen bez dozvole a Zaključkom o dozvoli izvršenja od 1. 8. 2001. godine utvrđeno je da je rešenje od 5. 7. 2001. godine postalo izvršno.

Vračarci u strahu: Pored kuća na divlje iskopana provalija

Punih 16 godina bivša rukovodstva opštine Vračar nisu ništa preduzela da izvrše sopstveno rešenje i sruše ovaj bespravni objekat i tako su posredno omogućili da nelegalni objekat postoji 16 godina.

------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store!PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VRAČAR: Uklonjena nelegalna garaža u Čuburskoj

Izvor: Kurir, 18.Maj.2017

...Nelegalna garaža, saopštila je ta opština, uklonjena je na insistiranje građana i uklonjen je jer je vlasnik odbio da to sam učini i pored toga što je bio obavezam da to učini na osnovu izvršnog rešenja od 21 3 2016 godine..Objekat koji je uklonjen predstavlja jedan od najvećih nelegalnih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.