Poslata dokumentacija za Šarića, danas i za Bojovića

Izvor: S media, 13.Feb.2012, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslata dokumentacija za Šarića, danas i za Bojovića

Srbija je poslala dokumentaciju neophodnu da se utvrdi da li je lice koje je locirano u Južoafričkoj Republici Darko Šarić, a danas bi trebalo da bude upućen i zahtev Španiji za ekstradiciju Luke Bojovića i dvojice pripadnika bivšeg "zemunskog klana", izjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

"Jutarnji": Šarići povezani sa ubistvom Pukanića

Vučić: Ko je iz vlasti upozorio Bojovića da pobegne? (VIDEO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Odbegli zemunci spavali na parama i heklerima

"Mi smo poslali dokumentaciju u Južnoafričku Republiku i očekujemo obaveštenje da li je utvrđen Šarićev identitet", rekao je Homen.

Govoreći o uhapšenima u Španiji, Homen je naveo da dokumentacija o njihovim zločinima čini 1.700 strana i da je u pitanju jedan od najobimnijih predmeta, pošto se gone za više desetina ubistava.



"Za Srbiju bi izručenje Bojovića i dvojice pripadnika bivšeg zemunskog klana predstavljalo krunu borbe protiv organizovanog kriminala"
, naglasio je Homen i naveo da će njih, međutim, tražiti više zemalja, što govori koliko su ozbiljni kriminalci.

Ipak, Srbija ima čvrste dokaze, u Srbiji su, prema Homenovim rečima, počinili najviše ubistava, pa državni sekretar očekuje da će Srbija imati prednost prilikom odluke o izručenju.

Homen je naveo da je u toku direktna komunikacija nekoliko tužilaštava Srbije i Španije.

Španski sudija odredio je juče pritvor Luki Bojoviću, Vladimiru Milisavljeviću i Siniši Petriću koji su uhapšeni 9. februara u Valensiji, javili su španski mediji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.