Poslata 103 aviona; Upućen hitan poziv: Odmah zaustavite

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 07:04

Poslata 103 aviona; Upućen hitan poziv: Odmah zaustavite

Tajvanska vojska registrovala je 103 aviona kineske armije koji su se približili tom ostrvu u jednom danu, što je rekordan broj letelica.

"Od jutra 17. septembra do jutra 18. septembra, Ministarstvo odbrane pratilo je aktivnosti ukupno 103 aviona, što je rekordan broj u poslednje vreme i predstavlja ozbiljan izazov za bezbednost u Tajvanskom moreuzu i regionu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane na svom sajtu.

Navode da bi aktuelne vojne aktivnosti Kine mogle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lako dovesti do povećanja tenzija kao i pogoršanja regionalne bezbednosti.

"Pozivamo Peking da preuzme odgovornost i odmah zaustavi takve jednostrane destruktivne akcije, navodi se u saopštenju tajvanske vojske, prenosi Rojters.

Tenzije oko Tajvana, koji Kina smatra svojom teritorijom, značajno su pogoršane nakon posete bivše predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi ostrvu početkom avgusta prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.