Poslanik stranke Egipćana pristupio Samoopredeljenju

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik stranke Egipćana pristupio Samoopredeljenju

Poslanički klub pokreta Samoopredeljenje u sledećem sazivu kosovske skupštine imaće u svom sastavu i poslanika Partije Egipćana Eljberta Krasnićija, saopšteno je iz pokreta.
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sa članovima predsedništva, razgovarao je u Prištini sa delegacijom stranke Egipćana predvođenom predsednikom Eljbertom Krasnićijem.
U saopštenju se navodi da su razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o političkoj situaciji na Kosovu, sa posebnim naglaskom na nedavne izbore, na kojima su, kako se ističe, građani uveliko glasali za promene.
Takođe, razgovarali su i o situaciji u egipatskoj zajednici.
"Smatrajući blisku saradnju kao prioritet, dogovorili smo se da će budući poslanik Skupštine Kosova Eljbert Krasnić, biti deo parlamentarne grupe Samoopredeljenje, u sedmom zakonodavnom sazivu", dodaje se u saopštenju.
Mediji u Prištini saradnju dve stranke komentarišu kao prvi transfer nekog poslanika u redove Samoopredeljenja, stranke koja je osvojila najviše glasova na izborima 6. oktobra i čiji predsednik Aljbin Kurti pretenduje na mesto premijera.
Samoopredeljenje i Demokratski savez su u pregovorima o zajedničkom formiranju sledeće vlade. Za prostu većinu od 61 poslanika nedostaju im još tri člana kosovskog parlamenta.
Samoopredeljenje je u više navrata saopštilo da neće u koaliciju sa strankama iz takozvanog ratnog krila OVK-a, a u vladi neće ni Srpsku listu.
Ostala tri poslanika za prostu većinu mogu jedino da traže u drugim strankama nesrpskih manjinskih zajednica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.