Izvor: B92, 28.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička grupa manjina

Beograd -- Četiri izborne liste manjina potpisale sporazum o formiranju zajedničke poslaničke grupe.

Sporazum potpisan danas u Skupštini Srbije predviđa da se poslanička grupa zove Poslanička grupa manjina-Savez vojvođanskih Mađara-Lista za Sandžak-Unija Roma Srbije-Koalicija Albanaca Preševske doline.

Šef te poslaničke grupe je Pastor Balint iz SVM-a, a njegov zamenik Bajram Omeragić iz Liste za Sandžak. Odlučeno je i da ta poslanička grupa predloži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnika Liste za Sandžak za potpredsednika Skupštine Srbije.

Poslaničku grupu čine po dva poslanika SVM-a i Liste za Sandžak i po jedan poslanik Unije Roma Srbije i Koalicije Albanaca Preševske doline.

Predstavnici tih stranaka su na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije saopštili da su definisali zajedničke interese, ali da će svaka izborna lista moći da iznosi stavove i da glasa drugačije, u skladu s programskim i drugim interesima.

U sporazumu o formiranju zajedničke poslaničke grupe navodi se da, u ime poslaničke grupe, na svim sastancima i konsultacijama, počev od onih o formiranju nove vlade do zakonskih projekata, obavezno prisustvuju zajedno šef i zamenik šefa poslaničke grupe.

Pastor Balint rekao je, međutim, da će svaka stranka posebno učestvovati u razgovorima o formiranju nove vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.