Poslanici završili sa postavljanjem pitanja premijerki

Izvor: B92, 29.Mar.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici završili sa postavljanjem pitanja premijerki

Beograd -- Poslanici su završili postavljanje pitanja Vladi, a rad nastavljaju u ponedeljak razmatranjem amandmana na obrazovne zakone i zakona o elektronskoj upravi.

Poslanici su postavljali pitanja premijerki Ani Brnabić i ministrima tri sata, od 16 do 19, a najviše su se interesovali za ekonomska pitanja i Briselski sporazum.

Prvo su pitanja postavljali samostalni poslanici, a potom poslanici koji pripadaju najmanjim poslaničkim grupama.

Zbog takvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravila, na red da postave pitanje nisu došli poslanici najvećih poslaničkih grupa, poput vladajuće Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, ali ni poslanici opozicione Demokratske stranke.

Odgovarajući na pitanja poslanika Nove stranke Zorana Živkovića premijerka Ana Brnabić je navela da će ugovor o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla biti poznat od septembra, kao i da nema indicija da će se kompanija Etihad povući iz strateškog partnerstva sa Er Srbijom.

Ona je navela i da kompanija Fijat ostaje u Srbiji i da se radi na potpisivanju novog ugovora.

Govoreći o Briselskom sporazumu, Brnabićeva je kazala da je on potpuna pobeda Srbija i da će država nastaviti da insistira na njegovoj imeplemtaciji.

Premijerka je odgovorila i na pitanje o ubistvu lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića usevernoj Kosovskoj Mitrovici, navodeći da je Srbija učinila sve što je u njenoj moći.

"Na žalost mi nemamo direktnu kontrolu nad tom teritorijom, na kojoj je direktna kontrola izgubljena 2008. godine. Stvarno mislim da ne možete da krivite ni ovu ni prethodnu Vladu za to. Možda bi mogli da krivimo nekoga, ali svakako ne ovu vladu. Sve što smo mogli da uradimo, sve što je bilo u našoj moći, mi smo uradili i radimo", rekla je premijerka odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića.

Poslanici su se interesovali i za primenu zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, ali i o revidiranoj strategiji za podsticaj rađanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.