Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici završili četvrtu sednicu jesenjeg zasedanja

Usvajanjem 58 zakonskih predloga i drugih akata, poslanici Skupštine Srbije završili su večeras četvrtu sednicu jesenjeg zasedanja, koja je počela 26. oktobra.

Poslanici su, između ostalih, usvojili zakone o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj i lokalnoj administraciji, prema kome će bez posla u republičkoj administraciji ostati 2.224, a u lokalnoj 5.648 zaposlenih.

Među usvojenim zakonima su i izmene Zakona o putnim ispravama, kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << važenje starih pasoša produžava do kraja 2010. godine, kao i zakoni o biračkom spisku i o ravnopravnosti polova.

Usvojeno je i šest zakona iz oblasti pravosuđa. Reč je o zakonima o izmenama Zakona o sudovima, o dopuni Zakona o sudijama, o izmenama Zakona o javnom tužilaštvu, o izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine, o izmenama i dopunama Zakona organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, kao i Zakon o pravosudnoj akademiji.

Poslanici su izglasali i zakone o tajnosti podataka, o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu inofrmacijama od javnog značaja, o izmenama Zakona o državnim službenicima, o klasifikaciji delatnosti, o zvaničnoj statistici, o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine, kao i o popisu poljoprivrede 2011. godine.

Među usvojenima su i zakoni o regulisanju odnosa Srbije i zajmoprimaca ili garanata za preuzete obaveze po zajmovima Međunarodne banke za obnovu i razvoj, o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje magistralnog gasovoda MG-11, kao i o cevovodnom transportu gasovitih i tečnih ugljovodonika i distribuciji gasovitih ugljovodonika.

Na četvrtoj sednici jesenjeg zasedanja parlamenta poslanici su usvojili i zakone o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu, o prestanku važenja Zakona o udruživanju u Zajednicu jugoslovenske elektroprivrede, o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna, o žigovima, o zaštiti topografija integrisanih kola, kao i o autorskim i srodnim pravima.

Usvojeni su i zakoni o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, o stečaju, o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, kao i 24 zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma i ugovora.

Poslanici su usvojili i dve liste kandidata za članove Saveta Republičke radiodifuzne agencije i Preogramskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.