Poslanici udareni po džepu zbog oduzimanja reči

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici udareni po džepu zbog oduzimanja reči

Četiri poslanika Skupštine Srbije novčano su kažnjena sa ukupno 106.243 dinara zbog opomena i oduzimanja reči na poslednjoj sednici parlamenta, odlučio je skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Najveću kaznu od 60.710 dinara platiće poslanik opozicione Demokratske stranke Balša Božović, jer mu je zbog kršenja Poslovnika o radu skupštine dva puta oduzeta reč na zasedanjima 30. avgusta i 2. septembra.

Poslaniku opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Demokratske stranke Srbije Marku Jakšiću oduzeta je reč na sednici 2. septembra, zbog čega će platiti 30.355 dinara, a samostalni poslanik Zaharije Trnavčević i poslanica vladajuće Srpske napredne stranke Marija Obradović platiće po 7.589 dinara zbog izrečenih opomena.

Tim poslanicima će novac biti oduzet od avgustovske i septembarske plate i biće uplaćen u Fond solidarnosti Skupštine Srbije.

Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Zoran Babić rekao je na današnjoj sednici da u tom fondu od novčanih kazni poslanika uključujući današnje ukupno ima 212.487 dinara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.