Poslanici u klupama, dočekani uz Bože pravde

Izvor: Mondo, 01.Okt.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u klupama, dočekani uz "Bože pravde"

Uz gardu Vojske Srbije na ulazu u Dom Narodne skupštine i himnu "Bože pravde", u Skupštini Srbije danas je počelo jesenje zasedanje.

Foto: MONDO, Aleksandra Petrovski

Na dnevnom redu prve sednice jesenjeg zasedanja je devet zakonskih predloga, a poslanici će na početku sednice najpre postavljati poslanička pitanja.

Potom će u zajedničkom načelnom pretresu razmatrati izmene Zakona o turizmu, kao i predloge za ratifikaciju nekoliko međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sporazuma.

Reč je o potvrđivanju amandmana na Statut Svetske turističke organizacije, o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Vlade Makedonije o saradnji u oblasti turizma i o o ekonomskoj saradnji, potvrđivanju Protokola o izmenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između država EFTA i Srbije.

Kao prioritetni cilj predloženih izmena Zakona o turizmu Vlada Srbije je postavila smanjenje sive ekonomije, kao i uspostavljanje pravnog okvira koji bi pružio punu podršku uspešnom i efikasnom upravljanju razvojem turizma i koji bi obezbedio usaglašenost svih zakona kojima se reguliše ta oblast.

Predloženim izmenama se uvodi mogućnost podsticanja turističkog prometa realizovanog na teritoriji Srbije, čime država može da utiče na unapređenje turističkog prometa i deviznih efekata od turizma.

Poslanici će na prvoj sednici jesenjeg zasedanja razmatrati i zakonski predlog o nacionalnim parkovima, kao i o potvrđivanju Protokola o sprečavanju zagađenja voda prouzrokovanog plovidbom uz Okvirni sporazum o slivu reke Save.

Raspsravljaće se i o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o saradnji u oblasti veterine i o potvrđivanju Sporazuma Vlade Madarske i Vlade Srbije o pravovremenoj razmeni informacija u slučaju radiološke opasnosti.

Prema Ustavu Srbije, parlament se godišnje sastaje u dva redovna zasedanja - 1. marta počinje prolećno, a 1. oktobra jesenje.

Jesenje zasedanje najvišeg zakonodavnog tela traje tri meseca.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.