Poslanici u RS siromašniji u 2010. godini

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u RS siromašniji u 2010. godini

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su u sredu nacrt budžeta RS za narednu godinu, koji iznosi nešto više od 800 miliona evra.

Za predloženi nacrt budžeta galasali su poslanici vladajućih stranaka SNSD, DNS i SP, a usvojen je i zaključak da plate prosvetnim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju ne budu smanjenje u narednoj godini.

Obrazlažući predloženi nacrt budžeta, premijer Milorad Dodik je rekao da je planirano minimalno smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << plata, a da zarade u prosveti neće biti smanjene, jer će se obezbediti sredstva kroz umanjenje plata poslanicima za 15 odsto, kao i manjim izdvajanjima za službu predsednika RS i prolongiranjem osnivanja nekih agencija u narednoj godini. Osim poslanika, manje plate imaće zaposleni u javnim službama - za 10 odsto, i u policiji - za tri odsto.

Poslanici su podržali i nacrt zakona o izvršenju budžeta za narednu godinu godinu koji će se, zajedno sa predlogom budžeta za 2010. godnu, naći pred poslanicima za oko dve nedelje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.