Poslanici saslušavali direktore zbog propusta

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici saslušavali direktore zbog propusta

BANJALUKA - Odbor za reviziju Narodne skupštine RS zbog negativnog izvještaja Službe za reviziju iz 2013. danas je saslušao predstavnike Javnog preduzeća "Putevi RS", Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, te bolnice Istočno Sarajevo.

Slaviša Marković, predsjednik Odbora, rekao je da su, kao što zakon nalaže, ovi negativni izvještaji proslijeđeni tužilaštvu, od kojeg očekuju da nešto preduzme.

"Na nekoj od narednih sjednica tražićemo izvještaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od tužilaštava, da vidimo šta su uradili s prethodno dostavljenim revizorskim izvještajima. Ukoliko nema rezultata, besmisleno je slati te izvještaje", rekao je Marković.

Kad je u pitanju poslovanje Javnog preduzeća "Putevi RS" u 2013. godini, Marković je naglasio da je tadašnji menadžment mimo zakona povećao svoje plate za 30 odsto, što je "Puteve" koštalo oko 58.000 maraka. Takođe su mimo zakona donijeli odluku o povećanju plata za decembar 2013. godine, a pored vlastite kuhinje, potrošili su 38.000 maraka za napitke.

Kada je u pitanju Univerzitetska bolnica, kod koje su takođe ustanovljene nelegalnosti u radu, Miodrag Ilić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja te ustanove, rekao je da je sadašnje rukovodstvo od ukupno 22 preporuke revizora, u potpunosti ispoštovalo 16, dok su ostale u fazi realizacije. On je rekao da su u potpunosti prihvatili negativne izvještaje, nakon čega je napravljen akcioni plan za rješavanje tih pitanja.

Duško Šnjegota, glavni revizor, rekao je da, sudeći prema onom što je čuo od predstavnika "Puteva", KC i bolnice Istočno Sarajevo, postoje razlozi za optimizam.

"Oni su nam rekli da je dosta tih preporuka realizovano, ali revizija se u to ne može uvjeriti dok ponovo ne sprovede reviziju u tim institucijama", naglasio je Šnjegota.

Podsjećamo, u svim institucijama koje su se danas našle na "tapetu" promijenjena su rukovodstva i u njima ne sjede direktori na koje se revizorski izvještaji odnose.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.