Poslanici razmatraju amandmane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2010, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici razmatraju amandmane

BEOGRAD - Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je danas da će ta stranka zatražiti od Državne revizorske institucije (DRI) da preispita rad javnog servisa Radio televizije Srbije.

"Zatražićemo od DRI da ispita rad RTS-a, a pravni tim stranke pomoći će svim oštećenim građanima koji su slali SMS poruke u licitacijama da upute tužbe na račun ove kuće", rekla je Filipovski na stranačkoj konferenciji za novinare.

Ona je dodala da će stranka dokaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o poslovanju i radu RTS-a dostaviti nadležnim organima.

Komentarišući najave o eventualnoj promenu Ustava Srbije, Filipovski je kazala da vladajuća većina nema dvotrećinsku većinu potrebnu za promenu najvišeg pravnog akta i naglasila da Ustav nije podzakonski akt da bi se menjao na svake tri godine.

"Pitanja regionalizacije i evropskih integracija mogu se rešiti postojećim Ustavom, a razlozi za njegovu promena zbog smanjenja poslanika su beznačajni. Bilo bi korektno da Demokratska stranka iznese prave razloge za promenu Ustava", rekla je potpredsednica NS.

Markićević: Koliko su nagradne igre na RTS-u donele para u budžet?

Zamenik šefa poslaničke grupe Nove Srbije (NS) Miroslav Markićević postavio je danas u Skupštini Srbije pitanje koliko je sredstava od nagradne igre na Radio-televiziji Srbije (RTS) uplaćeno u budžet i kolike su plate na javnom servisu, od portira do direktora Aleksandra Tijanića.

Na početku današnjeg rada parlamenta, Markićević je naveo da je na njegovo upozorenje od pre nekoliko meseci da se na javnom servisu odigrava prevara u nagradnoj igri Tijanić odgovorio da se deo sredstava od te igre uplaćuje u budžet.

"Koliko je od te igre uplaćeno u budžet", zapitao je Markićević i ministarki finansija Diani Dragutinović postavio pitanje kako misli da taj novac vrati prevarenim građanima.

Markićević nije komentarisao tužbu koju je Tijanić najavio protiv njega zbog klevete, ali je upitao koliko je koštala ovogodišnja emisija za izbor predstavnika Srbije na pesmi Evrovizije, koliko je koštala organizacija Evrovizije u Beogradu prošle godine, a Tijanića da odgovori koliki su bili honorari.

Poslanik NS je rekao da se ne plaši nikoga osim Boga, i da ga "tirade i uvrede komunističkih histerika" neće uplašiti.

Naveo je da će NS u saradnji sa svim poslanicima pokušati da pomogne građanima koji su prevareni u nagradnoj igri.

Todorović o privatizaciji DIN-a i Novosti

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je da još nije dobio odgovor na pitanje o učešću konsultantske firme "Morgan Stenli" u privatizaciji Duvanske indrustrije Niš.

Todorović je rekao da su radnici Večernjih novosti koji su imali 60 odsto akcija pokradeni jer se posle 10 godina od tada ponovo ta firma pojavila na privatizaciji i ocenio da neko iz političkog vrha učestvuje u tom kriminalu i da je poslednja privatizacija obavljena novcem stečenim kriminalom.

"Pozivam sve radnike koji su dobili akcije da se udruže i da pokrenu postupak jer je očigledno da su pokradeni", rekao je Todorović.

Obradović: Ima li Srbija ekonomsku politiku?

Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Radojko Obradović naveo je da je prošlonedeljni skup na Kopaoniku doneo samo novo pitanje, a ono je da li Srbija ima ekonomsku politiku.

Obradović je upitao premijera Mirka Cvetkovića i guvernera Radovana Jelašića na koji način se posmatra kriza u Grčkoj i kako će vlada reagovati ako se pogorša stanje bankarskog sistema u Grčkoj.

Posle poslaničkih pitanja, Skupština je počela raspravu o amandmanima na Predlog carinskog zakona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.