Poslanici postavljali pitanja, Đorđe Milićević dočekan aplauzom

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici postavljali pitanja, Đorđe Milićević dočekan aplauzom

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas u Skupštini Srbije da bi pre nego što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ode u Berlin trebalo rekonstruisati Vladu Srbije.

On je na početku sednice tokom postavljanja pitanja rekao da iz Vlade Srbije moraju da se "odstrane ministri koji svoje mišljenje na revers dobijaju u američkoj ili engleskoj ambasadi i svi koji su se pokazali nesposobni, pohlepni, alavi i koji su ulazili u kriminalne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << afere i vršili postupke nedostojne ministarske funkcije".

Šešelj je kazao da se pod stalnim pritiskom zapadnih sila Srbija nalazi neprekidno godinama i pošto je pritisak sve jači, rekonstrukcija bi stabilizovala poziciju Srbije "u odmeravanju snaga sa tim silama", te da bi bilo dobro izvršititi je pre susreta predsednika Srbije sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i delegacijom Prištine.

"Ja ovo govorim ne zato što Vladi želim dobro, nego Srbiji kojoj je potrebna stabilnost", kazao je Šešelj i dodao da radikali jedva čekaju da padne aktuelna vlast, ali u normalnom parlamentarnom i izbornom postupku, a "ne pomoću neprijateljski sila".

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković pitao je MUP šta će preduzeti povodom, kako je istakao učestalog "divljanja" opozicionih lidera i da li će procesuirati organizatore napada na žene ispred Skupštine Beograda.

On je kazao da su tada nasilno pokušali u Skupštinu grada da uđu Nikola Jovanović, Marko Bastać i Boško Obradović.

"Želim da se utvrdi odgovoronst u vezi svega toga", rekao je Marković, a potom pokazao odštampane fotografije jednog od odbornika koji je pokazao srednji prst, ali i fotografije lidera opozicije kada su sa Trga republike uklanjali sa gradilišta zaštitne ograde.

"Tada je oko 10.000 evra šteta načinjena, ko će da je plati pitam, da li će odgovarati za sve ovo. Važno je da se jednom za svagda prekine sa politikom terora i prestane sa izazivanjem haosa i nereda i blokade grada", rekao je Marković.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Predrag Jelenković tražio je obaveštenje od Ministarstva kulture da li će se nastaviti finansiranje i koliko je predviđeno sredstava za lokalitet Carčin grad u Lebanu i da li ima mogućosti da dobije status javnog preduzeća.

Poslanik Pokreta socijalista Bojan Torbica pitao je od kojih obolenja se najčešće pacijenti upućuju na lečenje u inostranstvo i koliko njih čine odrasle osobe, a koliko deca.

Pošto su poslanici postavili pitanja počelo je utvrđivanje dnevnog reda, a predsedavanje je tada preuzeo potrpedsednik parlamenta i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević koji se u parlament vratio šest meseci posle saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede.

Njegov dolazak poslanici su propratili gromoglasnim aplauzom, a on im se zahvalio na svoj podršci koju su pružili njemu i njegovoj pordici u teškim trenucima.

Na dnevnom redu zakon o švajcarcima

Skupština Srbije počela je danas sednicu na čijem je dnevnom redu Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, koji je podnela Vlada.

Na dnevnom redu sednice biće i Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Češke o regulisanju duga Srbije prema toj zemlji, kao i Sporazuma između Vlade Srbije i Rondex Finance, Inc. o regulisanju neizmirenog duga prema Rondex Finance, Inc. iz perioda klirinškog načina plaćanja, Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima Francuske agencije za razvoj i institucije PROPARCO u Srbiji.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o davanju garancije Srbije u korist Societe Generale Banke Srbija, Komercijalne banke i Vojvođanske banke po zaduženju Javnog preduzeća "Srbijagas" po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia.

Na dnevnom redu biće i Predlog izmene Zakona o zapošljavanju stranaca, Zakona o strancima, Zakona o upravljanju aerodromima, Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o žičarama za transport lica, Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova.

Skupština će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o međunarodnom drumskom saobraćaju, Predlog izmene Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre i Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Zaštitnika građana i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Usvojen leks specijalis za zadužene u švajcarcima

Izvor: RTS, 18.Apr.2019

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima koji je podnela Vlada Srbije. . Prema nacrtu zakona, biće omogućeno da se reši problem oko 16.800...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.