Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 12:51

Poslanici pitali o maloj maturi i istrazi protiv narko-klana

Poslanici su početak sednice iskoristili za postavljanje poslaničkih pitanja, među kojima i ona o maloj maturi i istrazi protiv narko-klanova.
Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević pitao je ministra prosvete Branka Ružića, kakav je stav ministarstva u vezi sa obimom i sadržajem gradiva za malu mature koja je obavezna po zakonu.
Milićević je u danu za postavljanje poslaničkih pitanja rekao da postoje apeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da treba da se ukine završni test, dodajućida nema razloga za to i da osmaci imaju dovoljno vremena da se pripreme.
Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Marinković rekao je da svaka poseta predsednika Srbije nekoj stranoj zemlji, u ovom slučaju Briselu, rezultira time da Srbija ima veliku korist.
"Čitav niz sastanaka u Briselu sa najvišim zvanicnima EU je rezultirao time da će se u Srbiji graditi pruga Beograd-Niš-Skoplje. To je ulaganje od 700 miliona evra", rekao je Marinković u parlamentu.
Dodao je i da Vučića čekaju teški razgovori sa Prištinom, te da je potrebna još veća podrška u parlamentu svemu što Vučić radi.
"Dijalog će biti težak sa ljidima koji su sve suprotno od Vučića, jer oni ne razumeju politiku modernih država 21. veka", rekao je Marinković.
Pitao je Ministarstvo pravde i nadležne organe kako napreduje istraga posle pronalaska arsenala oružja narko-klana, koji je, kako kaže, uhapšen zbog pokušaja eliminacije Vučića i cele njegove porodice.
"Bitno je da saznamo o tome kako napreduje istraga, kada će biti proširena i ohrabrujemo da bude što efikasnija", rekao je Marinković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.