Poslanici o amandmanima na izvršitelje, počela rasprava

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o amandmanima na "izvršitelje", počela rasprava

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije počeli su popodne raspravu o Predlogu izmena i dopuna Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Na Zakon o izvršenju i obezbeđenju podneto je 132 amandmana od kojih su vlada i nadležni odbor prihvatili šest.

Ključna novina izmena tog zakona je što se na ime komunalnog duga manjeg od 5.000 evra dužniku ne može oduzeti stambena jedinica, kao i da kupci oduzetih stanova ne mogu biti javni izvršitelji.

Poslanici su prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završili raspravu o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja, a glasanje o ovoj i ostalim tačkama dnevnog reda tekuće sednice biće održano najverovatnije u petak.

Na dnevnom redu su još i izmene Zakona o posebnim uslovima koje se tiču izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a kojima se proširuje krug lica na koje se projekat odnosi.

Pred poslanicima je i Sporazum između Srbije i Severne Makedonije o uspostavljanju graničnih kontrola na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li se izvršitelji bogate na nesreći ili doprinose budžetu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2019, 12:35

Poslanici su danas u skupštini nastavili raspravu o amandmanima o Predlogu izmena i dopuna Zakona o izvršenju i obezbeđenju, a na temu da li se izvršitelji bogate na nesreći dužnika ili doprinose budžetu Srbije...Ministarka pravde Nela Kuburović je rekla da su izvršitelji za šest meseci ove...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.