Poslanici o Nati Mesarović sredinom nedelje

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o Nati Mesarović sredinom nedelje

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu sednicu na kojoj će teme biti prestanak funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Nate Mesarović, elektronski nadzor komunikacija, učešće snaga odbrane u ovogodišnjim multinacionalnim operacijama.

Debata o prestanku funkcije Nate Mesarović očekuje se tek sredinom sedmice, budući da su najpre na dnevnom redu odluke o učešću snaga odbrane u mirovnim misijama ove godine.

Pripadnici Vojske Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 2013. godini učestvovaće u devet operacija pri misiji Ujedinjenih nacija i Evropske unije, a MUP-a Srbije u četiri, predviđeno je predlozima odluka o učešću snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2013. godin

Poslanici će na novoj sednici razmatrati i izmene Zakona o Vojnobezbednosnoj i Vojnoobaveštajnoj agenciji, kao i o Predlogu zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i pribavljanja dokumentacije radi realizacije izgradnje sistema za transport prirodnog gasa "Južni tok".

Izmenama Zakona o VBA i VOA predviđeno je da će tajni elektronski nadzor telekomunikacija I informacionih sistema radi prikupljanja zadržanih podataka o telekomunikacionom saobraćaju, bez uvida u njihov sadržaj, u buduće moći da se obavllja samo na osnovu odluke suda.

Debatovaće i o ratifikaciji tri međunarodne konvencije, kao i o nekoliko kadrovskih odluka.

Dnevnim redom nove sednice bio je predviđen i Predlog rezolucije o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih lica i drugih građana koji su oštećeni u svojim imovinskim i drugim pravima u državama nastalim na području bvše Jugoslavije, koji je predložio poslanik SNS Miodrag Linta, ali je on povučen iz skupštinske procedure zbog daljih konsultacija oko sadržaja teksta.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.