Poslanici jednoglasno ZA, SAD protiv: Stejt department ne želi vanredne IZBORE u Venecueli

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2018, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici jednoglasno ZA, SAD protiv: Stejt department ne želi vanredne IZBORE u Venecueli

Ocenjuju da će se unutrašnje tenzije u zemlji produbiti

Američki Stejt department oštro je danas kritikovao odluku venecuelanske Ustavne skupštine o održavanju predsedničkih izbora u toj zemlji do 30. aprila, navodeći da će ti izbori produbiti unutrašnje tenzije u zemlji.

Pročitajte i:

- SAD snažno odbacuju poziv nezakonite venecuelanske Ustavne skupštine na vanredne predsedničke izbore pre 30. aprila -izjavila je danas portparolka Stejt >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << departmenta Heder Nuer, prenosi Rojters.

Ona je istakla da "ovo glasanje ne bi bilo ni slobodno ni fer. Samo bi produbilo, ne bi pomoglo u rešenju nacionalnih tenzija".

Kako je prethodno izvestio AP, Ustavna skupština Venecuele odredila je da predsednički izbori u toj zemlji budu održani do 30. aprila, što su poslanici jednoglasno usvojili.

Američka agencija je ukazala da je ta odluka doneta u trenutku dok vladajuća Socijalistička partija nastoji da učvrsti vlast, a ekonomska kriza u Venecueli se pogoršava.

Očekuje se da će se predsednik Nikolas Maduro ponovo kandidovati na izborima, navodi agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.