Poslanici cede gladne građane

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici cede gladne građane

Novi dokaz da bahaćenju vlasti nema kraja stigao je iz Skupštine Srbije čiji će novčanik u 2017. biti teži za još 3,25 miliona evra, a na račun građana kojima se kaiš neprestano steže. Parlament će umesto tri dobiti 3,4 milijarde dinara. Ta stavka je na sednici Administrativnog odbora prošla nečujno, zagušena opštom galamom i incidentima na ivici tuče.

Najveći deo nemale dodatne sume planiran je za potrebe poslanika, usavršavanje stručnih službi i putovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za koja će narodni predstavnici potrošiti 180 miliona.

Vlast štedi na narodu da bi prelila u javni sektor iz kojeg konstantno "šakom i kapom" nestaju pare, kaže za "Vesti" ekonomista Dragan Radović.

- Racionalizacija se vrši na svakom koraku kada su u pitanju građani, a novac iz budžeta se preliva u javna preduzeća. Tako je nekoliko hiljada radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća dotirano sa 70 miliona evra, a na prosvetnim radnicima se uštedelo 60 miliona.

Ako obrazovanje nikom nije bitno, zašto se u opštini Čukarica partijska administracija doškoluje na račun države i građana, i to na privatnom Univerzitetu Megatrend. Sada će se, na račun naroda, usavršavati i u parlamentu, a i putovaće više - komentariše Radović povećanje parlamentarnog budžeta.

Na sednici Administrativnog odbora, generalna sekretarka parlamenta Svetislava Bulajić odbila je da obrazloži budžet, što je predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović aminovao i opoziciji odbio da da reč.

Novac građana, prema rečima predsednika sindikata Nezavisnost Zorana Stojiljkovića, traži višestruku proveru.

- Racionalizacija je obuhvatila veliki broj ljudi u Srbiji, pa imamo i penzionere, službenike i studente zainteresovane da čuju kako će se sredstva iz budžeta trošiti u idućoj godini - kaže Stojiljković za "Vesti" i dodaje da nikako ne bi trebalo štedeti na sirotinji radi račun privilegija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.