Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Srpske danas o budžetu za narednu godinu

BANJALUKA – Raspravom o dnevnom redu počelo je zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici opozicije negoduju zbog dnevnog reda, odnosno zbog toga što je Kolegijum NS RS prihvatio dopunu dnevnog reda od strane Vlade RS.

Takođe, naglasili su da je prekršen poslovnik o radu NS RS.

Dragan Čavić, poslanik NDP-a, osporavao je sedam tačaka dnevnog reda ističući da ne postoji ni jedan razlog da se oni razmatraju u hitnoj proceduri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
On je rekao da je neprihvatljivo da NS RS u dogovoru sa Vladom RS dogovara kršenje zakona naglašavajući da budžet ni u kom slučaju ne može u NS RS doći osim u formi nacrta.

Prijedlog opozicionih poslanika da se pojedine tačke dnevnog reda razmatraju u formi nacrta je odbijen, a nakon toga kompletan dnevni red sa 18 tačaka usvojen je sa 45 glasova za i 31 protiv. Adam Šukalo, poslanik NS, pozvao je narodne poslanike da ne učestvuju u raspravi koja je, kako je rekao, nelegalna.

Nakon usvojenog dnevnog reda na Čavićev zahtjev predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović dao je pauzu od 15 minuta.

Čavić je rekao da je za opoziciju potpuno neprivatljivo objedinjavanje rasprave zakona o platama te da je pauza neophodna kako bi odlučili kako će dalje nastaviti sa radom.

Na današnjem zasjedanju trebalo bi da se razmatra po hitnom postupku Prijedlog budžeta Srpske za 2017. godinu u iznosu od 3,2 milijarde KM.

Poslanici bi trebalo da razmatraju po hitnom postupku Prijedlog Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2017. do 2019. godine, kojim je predviđeno jačanje fiskalne odgovornosti i nastavak procesa fiskalne konsolidacije, s ciljem smanjenja javnog sektora.

Narodna skupština trebalo bi po hitnom postupku da razmatra i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2017. godinu, Prijedlog zakona o bankama Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjaluka: Počeo protest sindikalaca

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2016

BANJALUKA – U Banjaluci je počeo protest predstavnika četiri granska sindikata koji zastupaju budžetske korisnike...Njih, oko 500, krenuli su ispred zgrade Doma sindikata RS prema Narodnoj skupštini RS, koja na današnjem zasjedanju raspravlja o budžetu RS u kojem je predviđeno da se osnovna...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mišić: Reforme ne odražavaju potrebe radnika u Srpskoj

Izvor: Blic, 22.Dec.2016

Predsednik Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić istakla je danas u Narodnoj skupštini RS istakla da Predlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2017-2019. godina ne odražava potrebe radnika u Srpskoj, koji su nezadovoljni...Mišićeva je rekla da je ovaj dokument, koji...

Nastavak na Blic...

Tegeltija: Budžet za narednu godinu iznosi 3,2 milijarde KM

Izvor: Capital.ba, 23.Dec.2016, 10:46

BANJALUKA, Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2017. godinu iznosi 3,2 milijarde KM i za 73 miliona KM ili 2,3 odsto je veći nego sredstva planirana budžetom za tekuću godinu.  Obrazlažući ovaj prijedlog po hitnom postupku, Tegeltija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.