Poslanici Narodne stranke bojkotuju posebnu sednicu Skupštine

Izvor: RTS, 28.Jan.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Narodne stranke bojkotuju posebnu sednicu Skupštine

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da poslanici te partije neće učestvovati u radu današnje posebne sednice Skupštine Srbije, na kojoj će se obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor.
Aleksić je novinarima u parlamentu rekao da neće da učešćem na sednici daju privid da postoji demokratija i funkcionisanje institucija u Srbiji.
"Želimo da pošaljemo snažnu poruku predstavniku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evropske države da stvari u Srbiji ne funkcionišu normalno i da nema demokratije, nema normalnog dijaloga i slobode izražavanja", rekao je Aleksić.
Aleksić je istakao da u Narodnoj stranci poštuju predsednika Slovenije i da su uvek spremni da sa njim razgovaraju o unapređenju odnosa naših zemalja i o saradnji, ali ne mogu "u zemlji diktature da budu paravan za simulaciju demokratije koja se u Srbiji ukida".
Aleksić je naveo da se poslanici Narodne stranke solidarišu sa desetinama hiljada građana, koji protestuju u gradovima širom Srbije zahtevajući demokratiju i slobodu.
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da je srpski parlament doneo veliki broj zakona koji nisu dobri za građane i da opozicija ne bi trebalo da daje legitimitet donošenju zakona "koji uništavaju živote građana".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tadić: Bojkotujemo sednicu Skupštine zbog stanja demokratije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2019

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je ta stranka bojkotovala posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj se obratio predsednik Slovenije Borut Pahor, jer tako želi da ukaže na katastrofalno stanje demokratije i kriminalizaciju Srbije..."SDS neće učestvovati na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.