Poslanici NSRS o Nacrtu zakona o VSTS Srpske, Čović podržava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2022, 10:42

Poslanici NSRS o Nacrtu zakona o VSTS Srpske, Čović podržava

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, nastavljaju danas sednicu na kojoj će biti razmatran Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savetu Republike Srpske.

Ovim nacrtom zakona osniva se Visoki sudski i tužilački savet Republike Srpske.

Biće zaštićen pravosudni sistem, a Republika Srpska preuzima nadležnosti u biranju sudija i tužilaca.

U okviru VSTS-a Republike Srpske, predviđeno je i formiranje dva podveća - sudija i tužilaca, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je poslanik Srđan Mazalica.

Političko Sarajevo, međutim, smatra da je predlog ovog zakona neustavan, jer se, kako tvrde, njime pokušava prenos nadležnosti sa Bosne i Hercegovine (BiH) na Republiku Srpsku, što prema Ustavu BiH ni jedan od dva entiteta ne može samostalno da radi.

Poslanici će u nastavku sednice razmatrati i Predlog odluke o usvajanju Zoning plana područa posebne namjene "Aerodrom Trebinje", kao i Predlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Čović podržava Zakon o VSTS Republike Srpske

Sve što je u skladu sa Ustavom BiH nije sporno pa tako i najavljeno usvajanje Zakona u VSTS Republike Srpske u Narodnoj skupštini, izjavio je danas lider HDZ BiH i predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

"Dok god Ustav BiH poznaje Republiku Srpsku ja ću je poštovati", rekao je Čović odgovarajući na pitanje novinara zašto se obraćao u Narodnoj skupštini, preneli su sarajevski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Usvojen Nacrt zakona o VSTS Republike Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2022

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojilu su Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.