Poslanici DS i Nove stranke napustili sednicu Skupštine

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici DS i Nove stranke napustili sednicu Skupštine

Poslanici Demokratske stranke i Nove stranke napustili su danas sednicu Narodne skupštine Srbije zbog konstantnog vređanja, izjavio je poslanik demokrata Borislav Stefanović.

Tokom zasedanja, bile su konstantne prepirke predstavnika vlasti i opozicije, nakon čega je Stefanović sa poslanicima DS Nove stranke napustio sednicu zalupivši vrata sale.

Predsednica parlamenta Maja Gojković zatražila je da to uđe u zapisnik.

" U prlamentu se desilo verbalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pravno i institucionalno nasilje na drugačije mišljenje", rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da je zasedanje napustila "cela opozicija", koja je i ovako malobrojna, jer nije više mogla da trpi "svakodnevno bahato ponašanje većine".

"Meni je žao što ovo nije nikakav izuzetak već je postalo pravilo i pokušaj uvođenja jednopartijskog sistema i đon demokratije", rekao je Stefanović i dodao da su se uvrede dogodile kada poslanici većine nisu uspeli da odgovore ni na jedno pitanje i posle ukazivanja na probleme u predlozima zakona.

"Onda redovno posežu za uvredama, ličnim diskvalifikacija i lažima o političkim protivnicima, a predsedavajuća ne dozvoljava poslanicima opozicije da odgovore", dodao je on.

Neposredan povod bio je, prema Stefanovićevim rečima, što su šef naprednjaka u parlamentu Zoran Babić i ovlašćeni predstavnik Biljana Pilja iz SNS, umesto da odgovore na pitanja o opoziciji govorili da su "lopovi, da nisu završili fakultete na vreme, da su uništili Srbiju i da Zoran Živković nije poslanik".

Stefanović je naglasio da je sve to "neistina i laž".

"Korišćene su neprikladne kvalifikacije. Od toga da smo autistični do toga da patimo od amnezije. Pre toga smo bili psihijatrijski bolesnici, pa ebola, mislim da je to prešlo sve granice. Oni su bahati, osećaju se moćno zato što misle da je cela Srbija glasala za njih, da nema niko pravo na drugačije mišljenje", rekao je Stefanović.

On je dodao da će se poslanici sutra vratiti na zasedanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Okupljanje opozicije od ogromnog značaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2014, 13:13

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da je od ogromnog značaja okupljanje opozicije na programskim osnovama i uz kredibilne ljude koji će birače izvesti na izbore radi promene aktuelne vlasti...Stefanović je za agenciju Beta rekao da je siguran da će se do...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.