Poslanica Bundestaga Žaklin Nastić: Okončati eskalaciju sukoba koju podstiče Kurti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 18:10

Poslanica Bundestaga Žaklin Nastić: Okončati eskalaciju sukoba koju podstiče Kurti

Eskalacija sukoba podstaknuta odlukama premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija mora da se završi, navela je poslanica stranke Levice u nemačkom Bundestagu i predsednica frakcije levice u Odboru za odbranu Žaklin Nastić.

Duboko me brine kako tenzije na severu Kosova jačaju. Kurs eskalacije, koji je uglavnom podstaknut od strane kosovskog premijera Aljbina Kurtija , mora da se okonča. Sva nastojanja sada moraju kao cilj da imaju održavanje i trajno garantovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mirne koegzistencije na osnovu Rezolucije UN 1244, napisala je Nastić na Tviteru.

Ona je dodala da je narod Balkana iskusio dovoljno patnje i bede, kao i da se stoga novi oružani sukob mora sprečiti svim diplomatskim sredstvima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemačka poslanica: "Brine me kako tenzije na KiM jačaju"

Izvor: B92, 10.Dec.2022

Eskalacija sukoba podstaknuta odlukama premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija mora da se završi, navela je poslanica u Bundestagu...“Duboko me brine kako tenzije na severu Kosova jačaju. Kurs eskalacije, koji je uglavnom podstaknut od strane kosovskog premijera Aljbina Kurtija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.