Poskupljuje hleb

Izvor: RTS, 28.Sep.2012, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljuje hleb

Vekna hleba može da poskupi na 48,5 dinara, odlučila Vlada Srbije. Nije prihvaćen zahtev proizvođača da cena bude 54 dinara po vekni.

Vlada Srbije odlučila je da maloprodajna cena vekne od brašna T -500 može iznositi do 48,5 dinara, iako su proizvođači tražili da ta cena bude 54 dinara.

Radi obezbeđivanja redovnog snabdevanja i zaštite tržišta, Vlada je usvojila Uredbu prema kojoj su proizvođači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << T-500 u količini od najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje hleba.

Trgovci su, takođe, obavezni da u strukturi dnevne nabavke svih vrsta hleba imaju najmanje 40 odsto hleba od brašna T-500, a za nepoštovanje ove uredbe predviđene su kazne i do dva miliona dinara.

Do sada je na snazi bila uredba bivše vlade po kojoj je cena te vrste hleba bila ograničena na 44 dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, Vlada je ovlastila Republičku direkciju za robne rezerve da izvrši naturalnu razmenu do 40 hiljada tona merkantilnog kukuruza za tovnu stoku sa primarnim proizvođačima.

Pariteti u naturalnoj razmeni su 8,77 kilograma merkantilnog kukuruza za kilogram tovnih svinja i 8,89 kilograma merkantilnog kukuruza za kilogram tovne junadi. Cilj ove odluke je da se pomogne očuvanje stočnog fonda u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.