Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupljenje karata u gradskom prevozu od 1. februara

BANJALUKA - Povećanje cijena karata u javnom gradskom prevozu stupiće na snagu najvjerovatnije od 1. februara iduće godine, rekao je u petak za "Nezavisne" Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

"Ono što je najvažnje je da od 1. januara neće doći do poskupljenja karata, jer sada nemamo vremena za to", kazao je Sandić.

Da bi ta procedura bila ispoštovana, treba da se izjasni Odjeljenje za privredu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nakon toga gradonačelnik da donese odgovarajući zaključak, dodao je on.

"Prevoznici već od ponedjeljka moraju štampati mjesečne karte, tako da bi povećenje cijena karata moglo da krene tek od 1. februara", istakao je Sandić.

Dodao je da će vjerovatno doći i do korekcije cijena mjesečnih karata, ali da nadležni u Gradskoj upravi insistiraju da najugroženije socijalne kategorije ne diraju, iako one imaju i sada niske cijene karata.

Što se tiče jedinstvene dnevne karte, kako kaže Sandić, prevoznici su tražili da njena cijena iznosi šest KM, ali prema njegovim riječima, ne može da košta viša od pet KM.

Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza", ističe da će, ako od 1. januara ne dođe do poskupljenja karata, prevoznici biti u teškoj situaciji.

"Iako još nismo dobili zvanični odgovor od grada, nadamo se da će udovoljiti našem zahtjevu da poskupljenje stupi na snagu od 1. januara zato što je enormno porasla cijena goriva i stvoreni su svi uslovi za to", kaže Mijić.

Prema njegovim riječima, januar je veoma težak mjesec za prevoznike s obzirom na to da se puno vozi, a ima malo putnika, tako da su im prihodi drastično manji.

"Mi u ponedjeljak počinjemo s prodajom karata, još po starom", zaključio je Mijić.

Dodao je da su po aneksu sporazuma koji je bivši gradonačelnik potpisao s prevoznicima stečeni uslovi za korekciju cijena karata u autobuskom prevozu.

Građani su saglasni da su sadašnje cijene karata javnog prevoza u gradu zadovoljavajuće i da nikakvo dodatno poskupljenje nije prihvatljivo. Naglašavaju da je obični građanin uvijek taj koji plati cijenu svakog poskupljenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.