Poskupelo grejanje u Beogardu

Izvor: Kurir, 01.Feb.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupelo grejanje u Beogardu

Cena je podignuta za pet odsto za domaćinstva i tri odsto za preduzeća, a gradske vlasti su odobrile i povećanje cene tople vode za 5,5 odsto

BEOGRAD - Grejanje u Beogradu od danas je poskupelo pet odsto za domaćinstva i tri odsto za preduzeća zbog povećanja cene gasa.

Kako je objavljeno na sajtu Beograda gradske vlasti su odobrile i povećanje cene tople vode za 5,5 odsto.

Beogradske elektrane su zatražile poskupljenje grejanja zbog rasta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << cene gasa od 10 procenata. U obrazloženju tog javnog komunalnog preduzeća navodi se da svako poskupljenje gasa značajno opterećuje poslovanje tog preduzećaza je za proizvodnju toplotne energije koriste 80 odsto gasa.

Beogradske elektrane i Skupština Beograda, navodi se, pronašle su mogućnost da se poskupljenje prirodnog gasa ne prenese u punoj meri na cenu toplotne energije korisnicima.

Imajući u vidu težak materijalni položaj većine Beograđana korisnika sistema daljinskog grejanja, Upravnog odbora Beogradskih elektrana predložio je da je teret poskupljenja gasa podeli minimalnim poskupljenjem grejanja i daljom racionalizacijom poslovanja preduzeća kroz smanjenje troškova.

Prethodno je grejanje u Beogradu poskupelo 1. oktobra 2012. godine za 18,5 odsto u proseku, tako da je cena za domaćinstva bila 106,6 dinara po kvadratnom metru.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skuplji grejanje i topla voda u Beogradu

Izvor: Mondo, 01.Feb.2013

Grejanje u Beogradu od danas je poskupelo pet odsto za domaćinstva i tri odsto za preduzeća zbog povećanja cene gasa...Kako je objavljeno na sajtu Beograda (www.beograd.rs), gradske vlasti su odobrile i povećanje cene tople vode za 5,5 odsto...Beogradske elektrane su zatražile poskupljenje grejanja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.