Posetio sve zemlje sveta za manje od sedam godina

Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetio sve zemlje sveta za manje od sedam godina

Jedan indijski biznismen postigao je neobičan rekord posetivši za šest godina, deset meseci i sedam dana sve zemlje sveta priznate od UN, kojih ukupno ima 194.

Kako su objavili indijski mediji, Kaši Samadar (55) svoje dugo putovanje započeo je u Holandiji, a završio na Kosovu. Tokom tih godina potrošio je oko 350.000 funti (oko 390.000 evra) i ponekad se izlagao životnoj opasnost.

"Krenuo sam iz Amsterdama i završio na Kosovu. Tokom te duge avanture, život mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je često bio u opasnosti, pre svega, u zemljama rastrzanim ratom kao što su Avganistan, Somalija i Surinam", izjavio je ovaj globtroter.

U Kabulu je za dlaku izbegao smrt, pošto je u hotelu u kome je odseo eksplodirala bomba neposredno po njegovom odlasku, doživeo je glad i još mnogo drugih neobičnih, opasnih i manje opasnih situacija.

Samadar se sa višegodišnjeg puta vratio sa ogromnim brojem fotografija koje namerava da objavi u monografiji kao svedočanstvu o svom jedinstvenom podvigu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.