Poseta Bajdena imaće snažan uticaj

Izvor: B92, 21.Jun.2022, 20:09

"Poseta Bajdena imaće snažan uticaj"

Poseta Džozefa Bajdena Saudijskoj Arabiji i Izraelu imaće snažan uticaj na region, poručio je izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid.

"Poseta će imati značajne implikacije za region i borbu protiv Irana i ogroman potencijal za značajno unapređenje regionalne stabilnosti i bezbednosti", rekao je Lapid u telefonskom razgovoru američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, saopšteno je iz izraelskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će Lapid biti premijer Izraela do početka Bajdenovog putovanja 13. jula, navodi britanska agencija.

Tanka većina u izraelskom parlamentu urušena je brojnim sukobima i nesuglasicama, a predsednik Vlade Naftali Benet je u ponedeljak najavio da će raspustiti Kneset i da će ministar spoljnih poslova Lapid preuzeti privremeno funkciju premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.