Poseban račun UNICEF-a u Srbiji za pomoć deci Haitija

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseban račun UNICEF-a u Srbiji za pomoć deci Haitija

Građani Srbije, koji žele da pruže finansijsku pomoć ugroženoj deci na Haitiju, koji je prošle nedelje pogođen razornim zemljotresom, donacije mogu uplatiti na poseban žiro račun koji je otvorila Kancelarija UNICEF-a u Srbiji.

Precizirano je da se, u okviru humanitarne operacije UNICEF-a, donacije mogu uplatiti na žiro račun 908-20501-70, sa obaveznim pozivom na broj 400702-0070200003240, svrha uplate 111 - "Pomoć ugroženoj deci na Haitiju".

Uplata se može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izvršiti i elektronski na internet strani UNICEF-a u Srbiji www.unicef.rs, na kojoj se može naći i više informacija o humanitarnoj krizi na Haitiju i angažovanju UNICEF-a u pružanju pomoći.

Obezbeđenje pristupa pijaćoj vodi od suštinskog je značaja da bi se sprečio drugi talas fatalnih posledica, koji bi mogao da nastane sa eventualnom pojavom dijareje, kolere i dizenterije - smrtonosnih bolesti prouzrokovanih upotrebom zagađene vode.

UNICEF je do sada na Haiti dopremio tri kargo aviona pomoći koja se sastoji od hrane, šatora i lekova u cilju oporavka dojenčadi i dece, kaže se u saopštenju i dodaje da je od međunarodne zajednice zatražena pomoć u iznosu od 120 miliona dolara.

U saopštenju je ukazano da deca na Haitiju čine gotovo 50 odsto ukupnog stanovništva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.