Posao za lekare i medicinske sestre

Izvor: Studio B, 01.Maj.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za lekare i medicinske sestre

U petak, 4. maja, završava se objedinjeni konkurs za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd.

Po završetku konkursa obaviće se pregled dokumentacije, posle čega kandidati polažu eliminacioni test, a nakon toga, prema ostalim kriterijumima kao što su pregled prosečnih ocena i dužine studiranja, biće obavljeno rangiranje kandidata.

Na ovaj način mladim lekarima omogućiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se da steknu nova znanja, iskustva i veštine, a biće raspoređeni u domove zdravlja i kliničko-boničke centre. - Interesovanje je veliko, što jasno pokazuje koliko je ova inicijativa korisna.

Na osnovu ovog konkursa, jedan veći deo lekara dobiće zaposlenje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gde će se ostvarivati prvi kontakt sa pacijentima. Smanjiće se gužve, dijagnostika će biti mnogo brža, kao i upućivanje na sledeći nivo lečenja.

Pored toga, od 100 medicinskih sestara, njih 75 će biti raspoređeno u četiri kliničko-bolnička centra i na taj način ćemo umnogome rasteretiti obaveze medicinske sestre koje već rade, a pacijenti će imati bolju i kvalitetniju uslugu.

Radi se uglavnom, o lekarima i medicinskim radnicima starim između 25 i 30 godina, koji će na ovaj način steći uslove za specijalizaciju ili drugu vrstu usavršavanja kojim će na dug vremenski period biti deo zdravstvenog sistema grada Beograda - rekao je Aleksandar Stefoski, zamenik gradskog sekretara za zdravstvo. Konkurs je objavljen 19. aprila, a traje do 4. maja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U petak završetak konkursa za zaposlenje lekara

Izvor: Kurir, 01.Maj.2012

Po završetku konkursa biće pregledana dokumentacija, posle čega kandidati polažu eliminacioni test..BEOGRAD - Konkurs za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd završava se u petak, 4. maja, objavljeno je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.