Posao za 82 nezaposlena u Pirotu

Izvor: Glas javnosti, 06.Jun.2013, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za 82 nezaposlena u Pirotu

PIROT - Nemačka vlada je, preko nevladine organizacije "Help", obezbedila 442.000 evra za pokretanje novih malih biznisa u pirotskoj opštini, čime će se obezbediti posao za najmanje 82 nezaposlena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ugovor o saradnji u petak će u Svečanoj sali opštine Pirot potpisati predsednik opštine Vladan Vasić i menadžerka Helpa za Južnu Srbiju Maša Bubanj, najavila je opština Pirot.

Pomoć će se dodeljivati naredne tri i po >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godine na konkursima koji će biti raspisivani.

Reč je o projektu koji ima za cilj smanjenje siromaštva i unapređenja mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih grupa u pirotskoj opštini. Učešće opštine Pirot u celom projektu iznosiće oko 114.000 evra.

Najbolje 42 preduzetničke ideje za pokretanje novih ili osavremenjavanje postojećih malih biznisa biće nagrađene sa po 2.400 evra u opremi, a pomoć u novcu će dobiti još 40 firmi u iznosu od po 1.200 evra. Takođe biće podržane i dve kooperative sa po 15.000 evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njemačka vlada obezbjeđuje posao za 82 nezaposlena u Pirotu

Izvor: Capital.ba, 07.Jun.2013, 08:56

PIROT, U Pirotu će danas biti potpisan Ugovor o saradnji te opštine i njemačke nevladine organizacije „Help“, koja je obezbijedila 442.000 evra za pokretanje novih malih biznisa, čime će se ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.