Posao iz snova novinara Gardijana koji je svetu otkrio Edvarda Snoudena

Izvor: Blic, 16.Okt.2013, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao iz snova novinara "Gardijana" koji je svetu otkrio Edvarda Snoudena

Glen Grinvald, novinar "Gardijana" koji je razotkrio brojne priče o tajnim američkim programima za nadzor, izjavio je danas da odlazi iz britanskog dnevnog lista radi izvesnog projekta "iz snova".

Grinvald, Amerikanac koji živi u Brazilu, odbio je da iznese detalje o svojim daljim planovima, ali je rekao da je reč o ponudi koja se ne odbija jer je reč o "šansi iz snova kakva se novinaru pruža jednom u karijeri".

Grinvald je rekao i da će to biti veoma dobro plaćen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << projekat u novom medijskom ogranku i da će, izuzev izveštavanja i pisanja, njegov posao biti da stvori čitavu jednu novinarsku jedinicu, preneo je AFP.

On je istakao da će se baviti kako sportom, tako i zabavom i fičersima, ali da će središte njegove pažnje biti usmereno na politiku.

Grinvald će nastaviti da živi u Rio de Žaneiru, a centri nove organizacije biće Njujork, Vašington i San Francisko.

"Vašington post" je izvestio da će taj projekat podržati osnivač "Ibeja" (eBay) i filantrop Pjer Omidjar.

Grinvald je saradjivao sa odbeglim američkim obaveštajcem Edvardom Snoudenom na nizu izveštaja zasnovanim na dokumentima koja ukazuju da SAD u saradnji sa Britanijom sprovode veliki program nadzora komunikacija širom sveta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snoudenov novinar našao posao "iz snova"

Izvor: Mondo, 16.Okt.2013

Glen Grinvald, novinar "Gardijana" koji je razotkrio brojne priče o tajnim američkim programima za nadzor, izjavio..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.