Poruka za SAD: Nemojte nas braniti

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka za SAD: "Nemojte nas braniti"

Većina Nemaca želi da se smanji oslanjanje na američku odbranu i da ima bliže veze s Rusijom, pokazalo je ispitivanje koje je naručila nemačka agencija DPA.

Pedeset i pet odsto Nemaca je kazalo da bi u slučaju napada želeli da ih brane evropske članice NATO-a, bez potpore Sjedinjenih Država, piše "Hina", prenosi "Indeks".

Otprilike jedna petina (21 odsto) Nemaca ne želi da se odrekne američke vojne podrške, pokazalo je ispitivanje.

Uz to, 48 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto ispitanika izjasnilo se u prilog potpunom ili delimičnom povlačenju oko 35.000 američkih vojnika koji su stacionirani u Nemačkoj.

S druge strane, otprilike jedna trećina (32 odsto) smatra da bi američki vojni kontingent trebalo da ostane u Nemačkoj.

Ispitivanje je takođe pokazalo da postoji snažna podrška bližim vezama s Rusijom, pa je tako 54 odsto Nemaca navelo da bi NATO opet trebalo da više sarađuje s Rusijom.

Samo njih 21 odsto se izjasnilo za nastavak "tvrde linije" prema Moskvi.

Ispitivanje je pokazalo da se mišljenja razilaze kada je reč o ekonomskim sankcijama Evropske unije protiv Rusije: 34 odsto ispitanika je za njihov prekid, 37 odsto je protiv prekida, dok 29 odsto nije moglo da se odluči.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.