Poruka popisivačima: U ovoj kući žive ljudi, ostalo vas ne zanima

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka popisivačima: U ovoj kući žive ljudi, ostalo vas ne zanima

Pre dva dana počeo je popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini. Već na samom početku rada na terenu popisivači su naišli na mnogobrojne probleme.

Dok im pojedini građani ne žele otvoriti vrata, drugi popisivačima ostavljaju poruke na ulaznim vratima o tome kako se izjašnjavaju i da nema potrebe da ulaze u njihovo domaćinstvo.

Mnogi veruju da se u popis ušlo potpuno nespremno, što govori i činjenica da se nije osigurao prostor za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skladištenje popisnog materijala, čime su ugroženi privatni podaci popisanih građana.

Iz Koalicije Jednakost, koja okuplja nekoliko nevladinih organizacija, poručili su javnosti da je ovakvim nezakonitim postupanjem u potpunosti uništen kredibilitet i legitimitet, ali i sama legalnost popisnog procesa, te da nisu ispunjeni neophodni uslovi da bi se rezultati popisa mogli smatrati validnim.

Oni su pozvali građane i građanke da odbiju daljnju saradnju u popisnom procesu, sve dok se ove, kako su naveli, skandalozne greške ne isprave i o tome javnosti predoče dokazi nadležnih institucija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruka popisivačima: U ovoj kući žive ljudi

Izvor: Mondo, 03.Okt.2013

Pre dva dana počeo je popis u Bosni i Hercegovini. Već na samom početku rada na terenu popisivači su naišli na..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.