Portparol Suda: Požar možda podmetnut

Izvor: Blic, 04.Nov.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol Suda: Požar možda podmetnut

BANJALUKA - U požaru koji je jutros rano izbio u prostorijama banjalučkog Osnovnog suda nije bilo povređenih, ali je, prema saznanjima "Blica", izgoreo veći broj dokaza iz krivičnih postupaka. Iako su vatrgoasci brzo intervenisali i lokalizovali vatru, više od pola sata u sudu su odjekivale manje eksplozije jer je vatra zahvatila i naoružanje koje je bilo deponovano kao dokazni materijal.

"Postoje određene indicije da je požar u Osnovnom sudu Banjaluka možda podmetnut”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je novinarima portparol Suda Miron Bjelovuk. On kaže da je najviše štete načinjeno u prostoriji za čuvanje dokaza.

"U okolnim prostorijama polomljeni su prozori, svuda ima gareži, ali Sud funkcioniše i suđenja se obavljaju", rekao je Bjelovuk.

Na pitanje kako će uništavanje dokaza u ovom požaru uticati na sudske procese koji su u toku, Bjelovuk je rekao da to može proceniti samo predmetni sudija.

Među dokazima je bilo oružja, municije i droge, kao i falsifikovanih isprava. Istražioci Centra javne bezbednosti Banjaluka su na mestu požara, a uviđaj i dalje traje.

Prema informacijama Republičke uprave civilne zaštite RS, požar je izbio u 3,51, a ugašen je u 6,06 časova. U gašenju požara učestvovalo je 14 vatrogasaca Profesionalne vatrogasne brigade Banjaluka, sa četiri vatrogasna vozila.

Materijalna šteta nije utvrđena, a tim Republičke uprave civilne zaštite RS za uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava će, nakon uviđaja, pregledati prostorije u kojima je izbio požar.

Predsednik Osnovnog suda Banjaluka Milan Tegeltija najavio je da će se u 12.00 časova obratiti novinarima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.