Porošenko zabrinut zbog RUS konvoja

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko zabrinut zbog RUS konvoja

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je izrazio "izuzetnu zabrinutost" zbog namere Rusije da pošalje drugi konvoj "takozvane humanitarne pomoći Ukrajini"

Porošenko je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejem takođe izneo zabrinutost zato što Rusija prebacuje vojnu pomoć preko rusko-ukrajinske granice, navodi se u saopštenju, a preneo je Rojters.

Rusija želi da uskoro pošalje još jedan konvoj sa humanitarnom pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u istočnu Ukrajini, izjavio je danas ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, nakon što su Kijev i Zapad kritikovali Moskvu zbog slanja prvog humanitarnog konvoja bez zvanične dozvole.

"Humanitarna situacija se ne poboljšava, već se pogoršava. Mi želimo da postignemo sporazum o svim uslovima za isporuku drugog konvoja istim putem narednih dana", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare

Portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko izjavio je danas da su ruske snage "prerušene" u proruske aktiviste ušle na jugoistok Ukrajine sa 10 tenkova i dva oklopna vozila.

Lavrov izjavio je danas da nije čuo ni za kakvu vojnu invaziju iz Rusije u Ukrajinu, u području Markina, ali je primetio da je i ranije u javnost dospevalo mnogo netačnih informacija.

Porošenko bi trebalo sutra da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u beloruskoj prestonici, Minsku, na sastanku kojem će prisustvovati i najviši lideri EU i zemalja iz sastava Carinske unije, koju predvodi Rusija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.