Porodične vrednosti i ljubavne strasti

Izvor: Politika, 26.Apr.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodične vrednosti i ljubavne strasti

„A, familijaaaaa!!! Dvadeset pet leta mi je familijaaaaabila u glavi” – kaže bivša prostitutka, koja je „najstarijim zanatom” počela da se bavi kako bi prehranila porodicu. Posle svih životnih iskušenja, ona traži sreću u ljubavi, uz čoveka sa kojim bi podelila dobro i zlo, donoseći mu „u miraz” svoje sinove. Ona je Filomena Marturano, glavni lik istoimene predstave izvedene na sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Komad po tekstu Eduarda de Filipa, režirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je Jagoš Marković.

–Publika je ispunila salu do poslednjeg mesta i to me posebno raduje, to dokaz da su oni koji su ovu predstavu već jednom gledali u Beogradu, dali dobre ocene i preporuku   – kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, „Filomena je priča o porodičnim vrednostima i ljubavnim strastima. Smehom i apluzima posetioci su nagrađivali glumačku ekipu, koja je dirljivu porodičnu priču protkala rafinisanom komikom.

Naslovna uloga je poverena Aniti Mančić, a osim nje na sceni je čitava plejada glumačkih veličina: Jelisaveta Sablić, Branimir Bane Popović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Marija Bergam, Andrea Mugoša, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Momčilo Otašević i Simo Trebješanin. Predstava je rađena u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

A. K.

objavljeno: 26.04.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.