Porodici HITNO POTREBNA pomoć! Na BOŽIĆ ostali bez KROVA NAD GLAVOM: Jankovići sa malom decom IZBAČENI NA HLADNOĆU

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodici HITNO POTREBNA pomoć! Na BOŽIĆ ostali bez KROVA NAD GLAVOM: Jankovići sa malom decom IZBAČENI NA HLADNOĆU

Porodica Janković iz Žarkova ušla je u ovu godinu sa gomilom problema i bez bilo kakve nade za rešenje egzistencije.

Dok su ostali proslavljali Novu godinu, četvoročlana porodica se prebirala da li će imati novca da prehrani dvoje dece, jednoipogodišnjeg Dušana i petomesečnu Mašu. Glava porodice, Daglas Janković, pre dvadesetak dana ostao je bez posla, a onda im je za Božić stigao novi šok kad ih je stanodavac izbacio na ulicu!

- Ostali smo na ulici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa dvoje male dece, pri tome jedno dete je bolesno, astmatičar je od rođenja. Svaka pomoć nam je dobrodošla - govori očajna majka Nataša Janković.

Kako kaže, do pre pet dana su bili podstanari, a onda su ostali bez krova nad glavom:

- Plaćala sam stan 160 evra, nisam platila dve kirije, nemam odakle. Gazdu ne interesuje što je zimski period, što imamo malu decu i pri tom je jedno dete bolesno i ovo vreme mu jako smeta. Tražim da ljudi dođu da vide i pomognu ako žele. Svaka pomoć nam je dobro došla, garderoba, ko šta može... Ja sam se zato obratila i obratiću se svima, samo da nam pomognu da ne ostanemo na ulici, da deca ne budu ni gladna ni žedna. Ko kako može, nek dođe da vidi da pomogne, kada budem u prilici ja ću pomoći drugima. Znate li šta znači biti na ulici sa dvoje male dece i pri tom je jedno dete bolesno?

Jankovići su trenutno kod komšija koji su bili raspoloženi da im pruže privremeno sklonište od hladnoće u ovom kriznom periodu. Nataša poziva ljude dobre volje da dođu i uvere se u kakvoj situaciji je njena porodica i da, svako ko želi, pomogne na bilo koj način.

Njihova privremena adresa je Crveno Barjače 33 u Žarkovu, a Natašin kontakt telefon je 061/61-44-776.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.