Porodice poginulih tuže Jovanovića

Izvor: S media, 31.Mar.2012, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice poginulih tuže Jovanovića

Nedeljko Mitrović, predsednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS, kaže da je lider LDP-a Čedomir Jovanović ovakvom tvrdnjom sramno uvredio sve srpske žrtve iz Drugog svetskog, ali i odbrambeno-otadžbinskog rata.

"Jovanović mora da zna da je Republika Srpska stvorena na prostoru gde je genocid počinjen nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu, dok je u proteklom građanskom ratu bilo pokušaja da se taj genocid >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dovrši", istakao je Mitrović.

Jovanović: Tadić i Nikolić ignorišu poziv da rade zajedno

Od danas besplatno do državljanstva Srbije

Jovanović: Borite se za zemlju, ne za vlast

Privatnu tužbu protiv Jovanovića podneo je pravni zastupnik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske banjalučki advokat Milan Romanić.

On kaže da je privatna tužba protiv Jovanovića podnesena zbog počinjenog krivičnog dela povrede ugleda naroda u skladu sa članom 174. Krivičnog zakona Srbije.

"Sramota je da jedan poslanik Srbije, a koja ima odlične veze sa Republikom Srpskom, i gde živi isti narod, vređa poginule Srbe sa ove strane Drine, koji su samo branili svoja vekovna ognjišta", poručio je Mitrović.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.